Καινοτομίες Piazzetta

piazzetta-l51925

aluker

 

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ.

 

Η εστία των περισσότερων προϊόντων της Piazzetta είναι επενδυμένη με πλάκες ALUKER.

Το ALUKER είναι ένα αποκλειστικό και καινοτόμο υλικό, αποτέλεσμα της έντονης ερευνητικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στα εργαστήρια της Piazzetta. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του υλικού είναι τα εξής:

  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
  • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
  • ΑΝΤΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ 1400°C

Τα συστατικά του μίγματος του Aluker υποβάλλονται σε ψήσιμο σε φούρνο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η διαδικασία αυτή προσδίδει στο υλικό τις χαρακτηριστικές φυσικές και μηχανικές ιδιότητες των κεραμικών υλικών που χρησιμοποιούνται σε συνθήκες θερμικού στρες.

 

 

Λεπτομέρεια της οθόνης του φούρνου μέσα στον οποίο "ψήνεται" το Aluker: η καμπύλη του διαγράμματος υποδεικνύει το χρόνο -24 ώρες- και Θερμοκρασία ψησίματος -1230°C.

 

 

ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ.

metriseisTo Aluker είναι ο καρπός των ερευνών που πραγματοποιούνται στα εργαστήρια Piazzetta. με στόχο τη δημιουργία μίας εστίας που να αντέχει σε ακραίες συνθήκες χρήσης και, ιδιαίτερα, στην φθορά που προκαλεί το φαινόμενο της καμίνου (επικεντρωμένη εισαγωγή αέρα στον καυστήρα, με συνέπεια την αύξηση των θερμοκρασιών).

 

 

 

 

 

test1 test2
Η πλάκα από χυτοσίδηρο (μαντέμι) καταστρέφεται μετά από ενάμισι λεπτό θέρμανσης με φλόγα οξυγόνου. Μετά από το 5 λεπτό έκθεσης στην ίδια φλόγα οξυγόνου, η πλάκα Aluker διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηρισηκα της

 

 

 

ΑΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΨΗ.

To Aluker, παρόλο που είναι κεραμικό υλικό, υποβλήθηκε σε δοκιμές κάμψης και αποδείχτηκε ότι έχει καλή μηχανική αντίσταση. Μόνο μία βίαια και ξαφνική κρούση μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ακεραιότητα του. Η πλάκα του δείγματος (8x16xh2) υπέκυψε μόνο μετά από επίδραση δύναμη 100 κιλών.

 

ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ.

Ενα επιπλέον πλεονέκτημα της εστίας από Aluker είναι η υψηλή ικανότητα συσσώρευσης και αντανάκλασης της θερμότητας. Οι πλάκες από Aluker' εγκλωβίζουν την ενέργεια που αναπτύσσει η φλόγα. Η αποθηκευμένη με αυτόν τον τρόπο θερμότητα απελευθερώνεται στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να βελτιώνει αισθητά την ποιότητα της καύσης και να μειώνει δραστικά τους "νεκρούς χρόνους" επανέναυσης μεταξύ μίας τοποθέτησης ξύλων και της επόμενης.


multifuoco_logo

multifuoco1MULTIFUOCO SYSTEM® ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΟ.

Η έρευνα της Piazzetta πέτυχε να εφαρμόσει στα τζάκια μονομπλόκ τα πλεονεκτήματα του Multifuoco System". Όλα τα μονομπλόκ της Piazzetta είναι προδιαμορφωμένα για την τοποθέτηση του κιτ βεντιλατέρ Multifuoco System'.

 

 

 

 

 

 

Πώς λειτουργεί:

multifuoco-leitourgei

To Multifuoco System είναι το μοναδικό σύστημα που εκπέμπει το θερμό αέρα στο επίπεδο του δαπέδου, με τέτοιο τρόπο ώστε η θερμότητα που βγαίνει από τη εστία, δεν συγκεντρώνεται ψηλά αλλά διαχέεται ομοιόμορφα σε ολόκληρο το χώρο.


Το βεντιλατέρ τοποθετείται στο κάτω μέρος του μονομπλόκ και αναρροφά, μέσω μίας περσίδας που βρίσκεται στο πάνω μέρος της επένδυσης, τον θερμό αέρα, που ως γνωστό συσσωρεύεται κοντά στην οροφή. Στη συνέχεια, ο αέρας περνά μέσα από ειδικά διάκενα των τοιχωμάτων, θερμαίνεται ακόμη περισσότερο, αναμιγνύεται με φρέσκο αέρα που προέρχεται από την εξωτερική περσίδα και διοχετεύεται στο χώρο από τα στόμια που υπάρχουν στο κάτω μέρος της επένδυσης ή διανέμεται στα διπλανά δωμάτια με ειδικούς αγωγούς.

multifuoco2ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
To Multifuoco System* επιτρέπει, με τη βοήθεια εύκαμπτων σωλήνων, τη μεταφορά του θερμού αέρα και σε γειτονικούς χώρους, μακριά από το τζάκι ή τη σόμπα, παρέχοντας την ίδια αίσθηση άνεσης με το χώρο εγκατάστασης.

Ο θερμός αέρας μπορεί να διοχετευτεί σε γειτονικούς χώρους, με τη βοήθεια εύκαμπτων σωλήνων διαμέτρου 75 χιλ. Μέσω ειδικών ρυθμιζόμενων περσίδων, ο αέρας διοχετεύεται στο ύψος του δαπέδου του γειτονικού δωματίου ή του πάνω ορόφου.

Τα στόμια από τα οποία διοχετεύεται ο θερμός αέρας στους γειτονικούς χώρος μπορούν να κλείνουν, έτσι ώστε να μπορείτε να διανέμετε τον θερμό αέρα ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Για να επιτευχθεί ο καλύτερος βαθμός θέρμανσης oι αγωγοί διοχέτευσης του αέρα πρέπει να είναι κατάλληλα μονωμένοι και όσο το δυνατόν περισσότερο ευθύγραμμοι. Όσο μικρότερη είναι η διαδρομή του αέρα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η θερμοκρασία του στην έξοδο.


monoblockΜΟΝΟΜΠΛΟΚ HT
Η πραγματική καρδιά της τεχνολογίας Piazzetta. Το Μονομπλόκ ΗΤ είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από
χαλυβδοέλασμάίρεγαλου πάχους, κάΓείναι ουσιαστικά έτοιμο για τοποθέτηση, χωρίς να απαιτούνται περίπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες συναρμολόγησης. Χάρη στην υψηλή προσαρμοστικότητα των μονομπλόκ ΗΤ, η κατασκευή εντός τζακιού είναι κάτι το απλό, γρήγορο και ασφαλές.

 

monoblock2

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

pleonektimata